miercuri, 30 ianuarie 2008

Experimente cu film

Am scanat filmul care-l aveam in aparat (Ilford Pan 400), jumate din care a fost pushed la ISO 800, care a fost taiat si scos din aparat si restul filmului l-am folosit la ISO 400. Primele patru poze sunt la ISO 800, urmatoarele trei sunt la 400 si ultima e prima mea incercare nereusita la developare. Filmul a iesit voalat pentru ca a fost procesat la curs si n-a acoperit profu' lumina mouse-ului, plus ca si-a aprins o tigara in timpul introducerii filmului pe spira, asa ca sanse de voalare erau garla.

Pozele cu cutitul si cu obiectivul au fost facute cu inel de inversare a obiectivului (un 50mm f/1,8). Cred ca pentru poza cu obiectivul am folosit o diafragma de 1,8 si la cutit am folosit una de 16.

5 comentarii:

Alberto Bolocan spunea...

Domnu' SMEKERMANN, doar am fost de fatza cand l-ati adus la curs,va rog... nu mai dati vina pe mouse sau tzigari... (kiddin')...:P
De apreciat intentia!!!

Anonim spunea...

Pai, ambele filme au fost la fel (Ilford Pan 400). N-ar trebui sa existe diferenta care exista dintre poza cu gara si celelalte daca era vorba doar data de expirare a filmului. In plus, se vedeau perforatii pe negativ, de unde a stat o alta fasie de film cand a fost voalat, deci a fost expus la lumina.

Si n-ai fost de fata cand l-am adus la curs, ca am incercat sa-l developez inainte de a ajunge voi :p

In orice caz, poza aia cu gara a fost singura care a fost "salvabila", restul n-aveau nici un pic de alb sau negru, erau de niste griuri infecte si imbaxite de mi-am bagat picioarele in restul de negativ.

Merci de vizualizare.

Alberto Bolocan spunea...

Da bre, eu glumeam... :)))

julliano spunea...

singura care chiar imi place e portretu`. nice!

Smekermann spunea...

Mie singura care chiar imi place e cutitul, dar asa sunt eu mai sinistru. Portretul e meh, dupa parerea mea. Prea inghesuit. Trebuia mai studiat. Ma rog, asta a fost primul film developat, sper sa am mai multe poze bune la urmatorul.