luni, 11 februarie 2008

Vulcanii

Cateva imagini mai vechi de la vulcanii noroiosi.

2 comentarii:

Smekermann spunea...

Ultima imagine, cu bula spargandu-se parca as fi vrut sa fie luata de mai de jos si mai de aproape, poate, sa dea mai multa.... ceva. Nu stiu. As fi vrut-o putin mai mare, totusi, si as fi vrut-o putin mai de jos. Asa cum e, perspectiva mi se pare prea... plata, poate.

In rest, prima mi se pare putin cam prea centrata in mijloc. Vad compozitia cu "raul" de noroi din partea de jos a cadrului, dar... totusi, parca sare-n ochi injumatatirea pozei. Cred ca as fi optat pentru mai putin cer sus si putin mai mult spatiu jos. Daca desparti poza-n cinci, ai fi putut sa te lipsesti de prima cincime linistit.

A doua poza este mult prea stransa la cer. Este putin claustrofobica in aceasta privinta, in sensul ca vrei sa-ti muti capul cumva sa ai mai mult spatiu sus. Compozitia este OK, dar cred ca ai fi putut pierde un centimetru de jos pentu un centimetru de cer.

A treia parca e putin prea... deschisa. Nu stiu, parca as fi vrut mai mult contrast la "dune". As recomanda un burn in PS in partea de sus a pozei, sa mai cresti contrastul putin. In rest e buna; cred ca as fi vrut-o putin mai zoomata, ca sa fie personajele din poza un pic mai mari.

Singurul lucru care-l am de reprosat la a patra este destul de major in termeni de compozitie: de ce n-ai prins si partea stanga a "raului" de noroi? Daca te-ai fi mutat un pic spre dreapta de a prinde si partea stanga, cred ca poza ar fi fost giugiuken. Asa cum e, mi se pare ca ai prea mult spatiu mort in dreapta imaginii, unde este curbura "raului". Lumina este foarte misto, totusi, si felicitari ca nu ti-au intrat lens flares in cadru (sau daca ti-au intrat, le-ai scos foarte bine)

Anonim spunea...

Sa ma disculp...
1: poza facuta de langa masina, pe picior de plecare, ma incomoda gardul. Nu credeam ca o sa-mi placa la procesare. Un soi de point&shoot.
2: ai dreptate din punct de vedere 'reguli'; pe mine nu ma deranjeaza asa cum este.
3: corect - urmeaza reprocesarea.
4: nu a fost o iesire foto, eram cu vreo 4 plozi dupa noi, era duminica (aglomeratie). N-am avut loc de intors.
Reprezinta unul din motivele pentru care vreau sa revin, de data asta exclusiv pentru fotografii.
5: recunosc ca se putea gasi un unghi mai bun. Nu l-am cautat. Presiunea asistentei...
Merci!