miercuri, 13 februarie 2008

culori si culori...

4 comentarii:

Smekermann spunea...

Hm, imi place trecerea de la o temperatura rece la una calda in prima imagine, dar nu cred ca subiectul este foarte bun ales. Cred ca daca ai fi avut o floare, sau... nu stiu, ceva in afara de iarba, ar fi prins ochiul mai bine. Asa parca n-ai nimic pe care sa-ti cada ochii.

Babutza e interesanta, ca iluminare si compozitie, dar expresia ei iti zice "hai ma mamica lasa aparatul ala in dumnezeul lui odata!" Cred ca s-ar fi cerut o expresie mai... relaxata, poate mai blanda, nu stiu. Nici eu nu sunt mare expert la portrete.

Carligii si chestia rosie sunt ok. Nu ma dau pe spate dupa prima poza, nu-mi place vignetarea (care mai mult ca sigur ca a fost photoshopata) si cred ca e prea aglomerata compozitia. De-asemenea, parca n-ai alb destul in poza, mi se pare putin subexpusa.

A doua poza mi se pare mai buna, dar cred ca ar fi dat mai bine daca n-ai fi avut doua elemente (chestia rosie si usa) suprapunandu-se. Binenteles, poate tu stii mai bine ca oricare cum statea treaba, poate nu puteai sa le separi din cauza altui element sau ceva care-ti intra in cadru. Asa pare cuiva de dinafara care nu cunoaste locul, totusi. Contrastele si culorile imi plac, totusi.

In general, pari sa ai o mana buna de procesare, nu stiu de ce ai zis nici ca nu stii sa umbli in Photoshop. O mica sugestie, totusi, tine cont de histograma. Poate maine daca vii la curs o sa-ti arat ce si cum in legatura cu ele.

In orice caz, overall mi se pare ca ai un ochi foarte bun de compozitie, ceea ce ma face cam suspicios la proclamarile tale ca n-ai mai pus mana pe aparat niciodata si toate alea. Faci poze si procesezi poze mai bine decat mine acum patru ani cand am pus mana pe aparat, ceea ce ma face putin gelos :|

Glumeam, binenteles (poate). In orice caz, o selectie solida de imagini. Sper sa vad unele si mai si de la tine.

julliano spunea...

foarte buna poza cu babutza!
bravo!

battlefield spunea...

:) inca astept florile sa apara, nu am avut nici o floare sa o atasez acolo, dar trecerea aceea fu ideea, cald-rece.nu am vrut ceva exact, ci doar din culoare.
-tanti, am o serie de 6 poze , dar nu am vrut portret simplu, ca asa poti face la oricine, zic eu, tocmai ca ai inteles ceva din expresia ei, indiferent ce, ma multumeste:P
-carligii, am pus accent pe cei doi ce stau in sus, restul sunt in jos,si la fel culoare
-intr adevar, fu o pozitie cam aiurea, dar nu e asta motivul pt care am ales asa, efectiv asa am simtit.
- iar de photoshop, sincer nu sunt cu, si a fost prima data cand am umblat in lightroom,la un monitor inchis, mohorat.Dar am simtit ca vreau sa bag mana in el putin.Si da, fac foto de la inceputul cursului,eu si a mea camera suntem inca la stadiul de sedus:P
merci de comentarii si ne vedem la curs:)

Khaotic Kittie spunea...

Nice. Ultima imi place mult de tot - nu-mi dau seama exact de ce, dar mi se pare ca are un impact vizual destul de puternic, probabil datorita culorilor, contrastelor si... compozitiei, cu elemente usor bizare. Initial chestiunea din stanga jos mi s-a parut a fi o aparitie fantomatica a unui omulet cu gluga sau ceva. :)
Apoi in ordinea preferintelor ar fi penultima si babuta. :)

keep up the good work! ;)