luni, 14 aprilie 2008

Workshop Manastirea Pasarea

La sugestia colegei noastre, Daniela Apreutesei, se propune urmatoarea iesire de lucru la Manastirea Pasarea, judetul Ilfov: - se vor putea vedea maicile la lucru in ateliere de pictura, atelier de tesut covoare, confectionat vesminte preotesti si obiecte bisericesti. Cei care doresc sa participe, sunt rugati sa se adreseze Domnisoarei Daniela Apreutesei si sa se inscrie pe lista de la Domnul profesor sau sa lase un mesaj aici. Data nu s-a decis inca. Se va stabili si in functie de numarul de participanti si in functie probabil de faptul ca in curand se va sarbatori Pastele Ortodox. O zi buna tuturor.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Pentru cine nu mai are rabdare:
http://www.manastireapasarea.ro/sambata%20floriilor.html
In Sambata Floriilor la Sfanta Manastire Pasarea, se oficiaza o procesiune in cinstea Intrarii Domnului in Ierusalim. La ora 12:00 se aduna maicutele impreuna cu credinciosii care doresc si pleaca la padure (circa 500m) sa culeaga flori in cosulete.
La intoarcere pe drum se canta troparul Praznicului. La poarta manastirii sunt asteptate de Maica Stareta (care poarta icoane Praznicului), cu intreg soborul de maici, impreuna cu preotii si credinciosii.
Cateva maicute impart ramuri de salcie tuturor, apoi pleaca catre Biserica cantand Axionul Praznicului in sunet de toaca si clopote.
Ajunsi in fata Sfintei Biserici toata lumea saruta Sfanta Icoana rugandu-se pentru ajutor si bucurandu-se de Praznic.
Maicile tinere impodobesc ramurile de salcie cu florile duse de la padure pregatindu-le pentru ziua cea mare a Intrarii Domnului in Ierusalim.

Ruxandra

Bogdan Zop spunea...

am participat acum 2 ani cred la aceasta traditie, intr-adevar s-ar incadra intr-un foto reportaj

Anonim spunea...

Eu ma inscriu!
Rugamintea mea ar fi sa anuntati in timp util (cu 3 zile inainte macar) pe blog sau forum data si ora si, daca se poate, sa nu se modifice de prea multe ori...